Planadvies voor particulieren

Je droomt van een duurzame woning maar weet niet waar te beginnen?

Planadvies voor particulieren
Photo by Ryan Ancill on Unsplash

Het waarmaken van je woondromen begint bij goed weten wat je wil. Wil je kunnen genieten van het uiterst lage energieverbruik en comfort van een passiefhuis? Ga je voor circulair bouwen? Wat met bio-ecologische materialen?

Goede algemene informatiebronnen voor particulieren zijn:

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap
Duurzaam bouwen - Kamp C: centrum voor duurzaamheid en innovatie in de Bouw

Zie daar ook de link  naar persoonlijk bouwadvies in jouw regio:

Persoonlijk bouwadvies - Kamp C: centrum voor duurzaamheid en innovatie in de Bouw

Als particulier wil je meestal graag een deskundige die je door het complexe bouwproces. Dat zal in veel gevallen een architect zijn, of bouwkundig ingenieur, energieadviseur, ervaren aannemer enzovoorts. Zoek iemand die gepassioneerd is door duurzaam bouwen en die gerealiseerde duurzame projecten kan voorleggen.

Op zoek naar een architect of specialist in duurzaam bouwen? Neem een kijkje bij de architecten en aannemers uit ons ledenbestand.

Waarom biedt Pixii dan planadvies aan? Het ontwerp van een duurzame woning is een complex proces. De ontwerpfase is een van de belangrijkste stappen in de realisatie ervan. Daarom bieden we planadvies aan voor bouwheren (jij dus) die een tweede mening willen of architecten die extra input zoeken voor een bouwproject. Onze technisch adviseurs kennen als geen ander de do’s en dont’s van zeer lage energie, passief-, nulenergie-, energiepositieve of circulaire gebouwen. Ze screenen de plannen en overlopen isolatie, compactheid, luchtdichtheid, ventilatie, verwarming, bouwdetails en zomercomfort. Ook de optimalisatie van de kosten kan aan bod komen.

Bij een planadvies zetten we het liefst alle betrokken bouwpartijen aan tafel: bouwheer, architect en aannemer zodat we iedereen op dezelfde golflengte kunnen brengen. Het beste moment voor een adviesgesprek is nadat de eerste plannen zijn opgesteld, maar nog voor de bouwaanvraag werd ingediend. Zo kunnen eventuele bijsturingen nog makkelijk worden gerealiseerd.

Een goed voorbereid planadvies duurt gemiddeld twee uur en vindt plaats op het Pixii-kantoor in Borgerhout (Antwerpen) of op locatie.

Interviews met gespecialiseerde architecten en ingenieurs

Om meer te weten over passiefbouw zijn onderstaande interviews een goed beginpunt:

“Wij voelen de stijgende energieprijzen niet”
Wat als je al tien jaar of langer geleden een passiefhuis hebt gebouwd? Hoe kijk je nu terug op die keuze en zou je dingen anders aanpakken? Bert Vanderwegen kan erover meespreken en deelt zijn ervaringen vanuit zijn gecertificeerde passiefwoning.
“We kozen voor een radicale, diepgaande renovatie.”
Comfortabel wonen in de stad, in een toekomstbestendige rijwoning met een heel laag energieverbruik? Frederik Fossé, technisch adviseur bij Pixii en zelfstandig architect toont met zijn verbouwing wat de mogelijkheden zijn.
Warmtepompen in complexe renovaties? Er is altijd een oplossing.
In het voorjaar van 2022 begon Pixii-lid Bart Mermans van Rooilijn Architectuur met de diepgaande renovatie van zijn eigen woning in de Antwerpse Zurenborgwijk.
“Wat we doen als architecten moet een leven en langer meegaan”
Met een ingrijpende verbouwing in tijden van corona en een drukke architectenpraktijk weet Els Van Reeth maar al te goed hoe veeleisend verbouwen kan zijn. We laten ons rondleiden in haar beschermde energieneutrale hoeve in Waarloos, waar ze haar visie op duurzaamheid kan toelichten.
Renovatie tot bio-ecologische lage-energiewoning
Een jong gezin heeft een honderd jaar oude rijwoning met verdieping, zolderverdieping en tuin omgetoverd tot aantrekkelijk, comfortabel nest. Voor de ingrijpende renovatie werden petrochemische materialen vermeden en werd voornamelijk met ecologische materialen gewerkt.

Tarief adviesgesprek

€ 91,96 (incl. btw)
Verplaatsingskost bij advies op locatie: € 2,30/km (incl. btw)

Neem voor meer informatie contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@pixii.be

Adviesgesprek aanvragen

Contacteer ons liefst minstens twee weken voor de gewenste datum van het gesprek!

Stuur een mailtje met je contactgegevens en een omschrijving van de aard van je vraag naar info@pixii.be. Een medewerker zal je spoedig contacteren. 

Een eerstelijns adviesgesprek op maat met een technisch adviseur vindt plaats op het Pixii-kantoor in Antwerpen of een locatie naar keuze (bv. op de werf).