Opleiding PHPP10

Leer je eigen ontwerp van een passiefgebouw energetisch door te rekenen met behulp van PHPP10.

Opleiding PHPP10
Passiefproject DGO - Phoenix from the flames van Pixii-leden stArchitecten, De Noordboom (Foto: YannickMilpas) en Woning VL van Pixii-leden EA+ Ecologische architecten en ingenieurs en Lab15.

💡
Deze opleiding is ook onderdeel van de opleidingenreeks Ontwerp en doorrekenen passiefbouw waarin je naast PHPP10 ook SketchUp leert en met DesignPH aan de slag gaat om gemakkelijk, snel én foutvrij de energetische capaciteiten van een voorontwerp in 3D te kunnen testen en een model te ontwikkelen voor passiefcertificatie..

Passiefbouw neemt de bouwfysica en ingenieurswetenschappen als uitgangspunt, met berekenbare standaarden waaraan een aantal parameters moeten voldoen. Passiefbouwpionier en -specialist Pixii organiseert deze opleiding PHPP10, een tool waarmee je passiefgebouwen energetisch kan doorrekenen zodat je een eigen ontwerp kan evalueren.

Wat is PHPP? 

PHPP (Passive House Planning Package) is een ontwerp- en berekeningstool die speciaal werd ontwikkeld om vanaf de ontwerpfase de energiezuinigheid van een gebouw te bepalen.

Wat leer je? 

In deze opleiding leer je de netto-energiebehoefte en de primaire-energievraag van een gebouw correct te berekenen met PHPP10 voor een certificatie- of premie-aanvraag. Certificatie van passieve projecten gebeurt altijd op basis van een PHPP-berekening met de PHPP 9.6 of later. 

PHPP10 is de recentste versie van de populaire PHPP-software. In combinatie met de 3D-ontwerptool ‘DesignPH’ wordt efficiënt energetisch ontwerpen een fluitje van een cent.

Wat heb je nodig?

Je hebt een laptop met voorgeïnstalleerde PHPP 10 bestanden, en beschikt over een basiskennis van Excel (controle van de licenties wordt niet voorzien).

Zowel PHPP10 als DesignPH kan je bestellen bij inschrijving op deze opleiding indien gewenst.

Voor wie? 

Voor architecten, ontwerpers, aannemers, ingenieurs, studiebureaus en geïnteresseerde particulieren die de netto-energiebehoefte en primair energieverbruik van een gebouw willen kunnen berekenen.

Door wie?

De opleiding wordt gegeven door Bart Humbeeck, technisch adviseur bij @Home. Bart is gespecialiseerd in bouwdetails, bouwfysica en energiezuinig bouwen en verbouwen.

Vrije permanente vorming

Deze opleiding is door het VEKA erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

Online Klassikaal
EPB-berekenaars nvt 21u00
Energiedeskundigen Type A nvt nvt

Locatie & tijdstip

De Kazematten
Kazemattenstraat 17
9000 Gent

Donderdag 5 september, van 09 tot 17 uur
Dinsdag 10 september, van 09 tot 17 uur 
Donderdag 19 september, van 09 tot max. 17 uur 

Prijs

Pixii-leden: € 777 (excl. btw)
Niet-leden: € 1017 (excl. btw)
AiNB-leden: € 900 (excl. btw)

Verlaag je deelnameprijs

Ledenvoordeel
Word vandaag nog lid van Pixii en geniet van 20% korting op deze opleiding en tal van andere ledenvoordelen!

kmo-portefeuille
Selecteer bij je aangifte van deze opleiding het thema 'duurzaamheid – energie-efficiëntie’ en geniet van een verhoogd steunpercentage! Kleine ondernemingen krijgen 45% steun, middelgrote ondernemingen krijgen 35% steun via de kmo-portefeuille.

Premie vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding.

Gratis voor leerkrachten bouw
Ben je leerkracht in een bouwschool? Dan kan je via onze partner Constructiv gratis aan deze opleiding deelnemen.

Cursusvoorwaarden

Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden.

Gerelateerde opleidingen

Opleiding ontwerp en doorrekenen passiefbouw (PHPP 10 & DesignPH)
Leer je eigen ontwerp van een passiefgebouw te evalueren met behulp van SketchUp, PHPP10 & DesignPH.
Opleiding Basisprincipes Bouwfysica
Leer de basisprincipes van warmte-, lucht- en damptransport.
Opleiding Luchtdicht Bouwen
Wat is luchtdicht bouwen en hoe ga je er concreet mee van start? In deze opleiding krijg je antwoord op al je vragen, met tal van praktijkvoorbeelden.