Circulair en passief bouwen voor TSO en BSO

Als specialist in duurzaam, klimaatbestendig bouwen ontwikkelt Pixii cursusmateriaal over circulair en passief bouwen voor TSO en BSO.

Circulair en passief bouwen voor TSO en BSO
AI-beeld door Dries Luyten
🙏
Dank aan de spelers van de Nationale Loterij! Dankzij hen steunt Nationale Loterij het project 'Circulair en passief bouwen voor TSO en BSO'. 

TSO/BSO en STEM

Dit materiaal vormt een aanvulling op het standaardlessenpakket. Het lessenpakket zorgt dat onze toekomstige bouwprofessionals mee zijn met de trends die nu al de bouwwereld transformeren. Met deze cursus beantwoorden we aan de vraag van leerkrachten uit het TSO/BSO en vanuit de STEM-vakken. De bouwsector is volop in transitie. Maar het gaat nog heel traag. De nieuwe lichting bouwprofessionals komt nog steeds uit bouwopleidingen die te veel gericht zijn op klassiek bouwen. We willen echter dat de nieuwe generatie bouwprofessionals met een nieuwe bril naar bouwen kijkt. De bouwwereld staat er voor gekend star te zijn en vasthoudend aan gekende technieken.

Duurzamer bouwen is essentieel om de klimaatdoelen te halen. Circulariteit is daarin een belangrijke hefboom. Materialen en bouwelementen zijn dan demonteerbaar en herbruikbaar en vertegenwoordigen een reële waarde in een afvalarme, meer circulaire economie. Voor het bestaande patrimonium moet men de voordelen van urban mining inzien: welke kwaliteiten hebben de materialen en hoe zijn deze nog inzetbaar na sloop?

Praktijk staat centraal

In de komende maanden zal Pixii met partners samenzitten om het lesmateriaal te ontwikkelen. De lessen zullen interactief zijn, met herkenbare voorbeelden afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep. Leerkrachten zullen eenvoudig de koppeling kunnen maken met eigen lesmateriaal op maat van hun leer- en lesdoelen en het pedagogisch project van de school.

De aangereikte bouwprincipes zullen aansluiten op het grotere geheel van duurzaam, klimaatbestendig bouwen. Leerkrachten zullen eenvoudig de koppeling kunnen maken met eigen lesmateriaal op maat van hun leer- en lesdoelen en het pedagogisch project van de school. We kunnen methodes en materialen rijk illustreren en toelichten vanuit onze eigen praktische ervaring. Geen droge theorie, maar feiten en goede praktijken afkomstig van ervaren vakmensen.

Updates

Ondersteun als school duurzame lesontwikkeling voor TSO en BSO
Dankzij de steun van Nationale Loterij kan kennisplatform Pixii / Passiefhuis-Platform dit jaar het project ‘Circulair en passief bouwen voor TSO en BSO’ opnemen. Doel is om gratis lesmateriaal te ontwikkelen dat een aanvulling vormt op het standaardlessenpakket.

Blijf je graag op de hoogte?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

logo Nationale Loterij