Word partner van 3R-Connect

Pixii ondersteunt voor Flux50 het EU-project '3R-Connect'. Het 3R-Connect project wil een actieplan ontwikkelen voor circulariteit in de bouw-, textiel en kunststofverpakkingssector. Wij zoeken partners die willen participeren en de Letter of Support ondertekenen. 

Word partner van 3R-Connect
Foto UB/Pixii

U bent een overheid, bedrijf, kennisinstelling, specialist in de bouwsector? Dan is 3R-Connect een unieke opportuniteit om uw visie op circulariteit in de bouw verder te toetsen en te ontwikkelen. 

Samenwerking tussen Portugal, Vlaanderen en Denemarken/Zweden 

Flux50 vertegenwoordigt als Belgische partner voor 3R-Connect de bouwsector. Meer informatie over 3R-Connect vind je hier: https://flux50.com/innovation-support/projects-overview/3r-connect

3R-Connect 

De 3R is een verwijzing naar de 8R-principes van de circulaire economie. R1 staat voor Refuse/Rethink (de sufficiëntiegedachte: stap af van wat je niet echt nodig hebt). R2 is Reduce: gebruik grondstoffen efficiënter. R3 is Re-use: hergebruik producten die nog goed zijn. Dit project kadert in het Circular Economy Action Plan (CEAP) van de Europese Green Deal. Een belangrijk doel van het CEAP is om circulariteit te laten werken voor mensen, regio's en steden. Het bereiken van een circulaire economie (CE) vereist gecoördineerde actie tussen onderzoekscentra, industrie, overheden en de bredere gemeenschap. 

Kernpunten zijn:  

  • integratie van digitale tools (zoals elementen- en materialenpaspoorten); 
  • creatie van lokale geïntegreerde netwerken  
  • steun voor publieke aanbestedingen. 

Het volledige actieplan kan je hier downloaden: https://circulareconomy.europa.eu/platform/sites/default/files/2024-08/Joint-Action-Plan-for-Circular-Economy-in-Construction.pdf 

Inschrijven en Letter of Support

Wie wil participeren vindt hier het invulformulier. Flux50 onderzoekt ook of het met geïnteresseerden kan deelnemen aan de call Built4People partnership. Dit is een nog meer concrete actie.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de projectmanager 3R-Connect: Maarten Bijnens, maarten.bijnens@flux50.com, 0474 84 32 98.

De Letter of Support kan je hieronder downloaden: