WOODinc biedt circulair houtbouwsysteem aan

Pixii-lid WOODinc bouwde 5 ecologische BEN-woningen in Residentie de Bleeken in Retie. "We denken dat we een mooie balans hebben verkregen tussen het gebruik van bio-based materialen, circulariteit, betaalbaarheid en dit met een absolute hoge, beproefde kwaliteit.

WOODinc biedt circulair houtbouwsysteem aan
Enkel onderdelen van het STRUCTUREZ houtbouwsysteem - Bron: WOODinc

Aan de hand van een gepatenteerde methode die we onder andere samen met UHasselt hebben ontwikkeld kunnen we dat nu ook in reallife aantonen. Die kennis delen we graag met iedereen. Op afspraak krijg je een rondleiding in deze unieke woningen", zegt Eric Van de Heyning, zaakvoerder van WOODinc.

Toonbeeld van circulair bouwen

In de combinatie van gelamelleerde houten ‘meccano’-structuren en de prefab gevelelementen CircuWallPanels biedt WOODinc een Full WOOD circulair houtbouwsysteem aan.

Alle elementen zijn identificeerbaar en kunnen via omkeerbare verbindingen terug ontkoppeld worden, zelfs de cassettes kunnen ontmanteld worden tot de oorsprong van de producten. Transformeerbaar bouwen, terugkoop-formule, refurbishing … worden toegepast naargelang het project.

Houtskeletbouw en circulair bouwen zijn de afgelopen jaren in sneltempo geëvolueerd, maar met deze CircuWallPanels heeft WOODinc een bijkomende stap gezet waarmee het klassiek bouwen en slopen definitief achter zich laat.

CircuWallPanels - Bron: WOODinc

Geïnteresseerden kunnen op 12 maart tussen 14 en 16 uur een infosessie hierover bijwonen. Maak hiervoor een afspraak met Eric op +32 (0)475 63 06 29 of mail naar eric@woodinc.be.

Adres: Geelsebaan 45, Retie