Slotconferentie Housing 4.0 Energy

Voor dit door de EU gefinancierde project werd de voorbije vier jaar samen met partners en onderzoeksinstellingen uit Vlaanderen, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, de mogelijkheden verkend om betaalbare, (bijna-)energieneutrale woningen te bouwen.

Slotconferentie Housing 4.0 Energy

Onder de partners bevinden zich Pixii-leden BAST Architecten, inhout en VMSW.

Innovatieve technieken, materiaalgebruik en ontwerp- en bouwprocessen werden daarbij ingezet.

Voor dit deelproject werden zes kleinschalige modulaire woningen van 46m² tot 63m² gebouwd met het bouwsysteem van de Mobble. Deze woningen bevinden zich momenteel op een voormalige camping in Huldenberg en worden verhuurd via een sociaal verhuurkantoor.

Door de (re-)productie van de verschillende modellen via een open source digitaal platform en na verdere opschaling, ambieert Housing 4.0 Energy dat dit soort woningen binnen 10 jaar ongeveer 25% goedkoper zal zijn dan een traditioneel gebouwde kleine woning vandaag. En door de toegang tot dergelijke woningen voor een brede doelgroep mogelijk te maken, wil het project op termijn de uitstoot van broeikasgassen met 60% verminderen.

De resultaten van het project Housing 4.0 Energy zullen voorgesteld worden tijdens een eindconferentie die op 23 en 24 mei 2022 plaatsvindt op de Floriade Expo in Almere.

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan hier in! Het is tevens een mooie gelegenheid om de Floriade Expo te bezoeken.