Samenwerking Pixii en Test Aankoop stimuleert gezond en energiezuinig wonen

Recent kon Test Aankoop rekenen op de wetenschappelijke expertise en praktische ervaring van Pixii voor een artikel in het consumententijdschrift en een dossier op de website over hoe men een grondige renovatie weldoordacht kan aanpakken.

Samenwerking Pixii en Test Aankoop stimuleert gezond en energiezuinig wonen

Pixii is als onafhankelijk kennisplatform een gedreven partner voor organisaties, overheden en bedrijven die willen investeren in koolstofneutrale, circulaire woningbouw en renovatie.

"Pixii was voor ons de perfecte match voor wat we zochten", legt Roger Vanparys, project officer energy van Test Aankoop uit. "Voor onze leden volgen we nauwgezet de regelgeving en invloed van normering op de woon- en renovatiemarkt en helpen we hen budgetbewust en kwaliteitsgericht te kiezen. We willen vanuit solide, afgetoetste kennis zo praktische en concreet mogelijke adviezen formuleren. Dankzij Pixii hebben we een mooi artikel en bijgaand webdossier kunnen publiceren in ons septembernummer waarin we focussen op renovatiemasterplanning. Toegankelijk, maar voldoende genuanceerd en correct."

Test Aankoop ondersteunt zijn bouwadvies trouwens met een actie voor gezonde en energiezuinige woningen. De consumentenorganisatie gaat voor haar leden onder meer op zoek naar bekwame professionals die, na goedkeuring van een vrijblijvende offerte, instaan voor energiebesparende werken en andere werkzaamheden die een gezond woonklimaat bevorderen, zoals vochtbestrijding en de plaatsing van een ventilatiesysteem.

"Voor Pixii was het belangrijk dat we dankzij de samenwerking met Test Aankoop een grote groep mensen kunnen bereiken en helpen goede keuzes te maken op het gebied van duurzaam, gezond wooncomfort", zegt Els Vanden Berghe, algemeen directeur van Pixii. "We beschikken over toonaangevende expertise en engineeringkennis in circulair en energieneutraal bouwen. Test Aankoop is een waardevolle partner om die kennis te laten doorstromen naar consumenten. Particulieren onderschatten nog de waarde van goede, betrouwbare informatie, hoewel ze met de bouw of renovatie van een woning vaak de grootste investering van hun leven aangaan."

Voor leden van Test Aankoop zijn het artikel en het dossier terug te vinden op www.test-aankoop.be