Kingspan Unidek behaalt Belgische EPD certificering voor alle dakelementen

Kingspan Unidek, een toonaangevende producent van isolerende dakelementen, kondigt met trots aan dat het bedrijf voor al zijn dakelementen in België de B-EPD (Environmental Product Declaration) certificering heeft behaald.

Kingspan Unidek behaalt Belgische EPD certificering voor alle dakelementen
Foto Kingspan Unidek

Deze prestatie benadrukt Kingspan Unidek's voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijke bouwoplossingen.

De B-EPD certificering biedt uitgebreide informatie over de milieuprestaties van bouwproducten en is een belangrijke stap voorwaarts in de richting van transparantie en duurzaamheid in de bouwsector. Met deze certificering kunnen klanten en partners van Kingspan Unidek erop vertrouwen dat de dakelementen voldoen aan strenge milieunormen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

"We zijn verheugd om aan te kondigen dat al onze dakelementen nu terug te vinden zijn in de EPD databank én TOTEM," zegt Davy Aerts, Sales Manager België, "Dit is een bevestiging van onze toewijding aan innovatie en onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een beter milieu."

De EPD databank is hier te raadplegen.

Trias energetica blijft bepalend voor Kingspan Unidek
Met thema’s als elektrificatie, smart grids, warmtepompen met hoge- en lagetemperatuurafgifte enzovoorts lijken technieken en technologie centraal te staan in het streven naar CO2-reductie. En uiteraard zal technologische innovatie hierin een enorme impact hebben.
Kingspan Unidek werkt mee aan cohousingproject
Pixii-lid Kingspan Unidek werkt mee aan een cohousingproject van acht woningen in de Kempen.