Bouw Mundo-a gestart

Grote stap! Aannemers starten met bouw van de toekomstige werkplek van Pixii: een bio-ecologische passiefkantoor in hartje Antwerpen.

Bouw Mundo-a gestart

Op maandag 13 februari trad de eerste graafmachine in actie op het terrein voor het Antwerpse Ecohuis. Het plein aan de Turnhoustebaan werd met het weghalen van de steenkorven en beplanting klaargemaakt voor de toekomstige bouwsite.

Projectontwikkelaar Ethical Property stelde eind 2016 de aannemer voor werken aan. Een vennootschap van de firma’s D’Hulst - Van Reymenant en Thys Bouwprojecten werd aangeduid. Thys Bouwprojecten is gespecialiseerd in houten constructies. Zij zullen de prefabelementen in hun atelier samenstellen, waarna ze ter plaatse gemonteerd zullen worden.

Het ontwerp van Mundo-a is van de hand van B-architecten. Ook studiebureau Cenergie leverde een belangrijke input naar materiaalgebruik (zo wordt er bv. geen beton en staal gebruikt) en het energieconcept.

De Mundo-centra zijn duurzaam ontworpen en duurzaam beheerde gebouwen die kantoorruimtes, coworking en vergaderzalen bieden aan allerlei organisaties uit het maatschappelijk middenveld. Als dynamische panden voor burgerlijke alternatieven bevorderen de Mundo-centra samenwerking en uitwisseling.

Bouwplanning

  • Start voorbereidingswerken: eind februari 2017
  • Start ondergrondse werkzaamheden: maart 2017
  • Start montage van houtskelet: mei 2017
  • Start dak- en gevelwerken: augustus 2017
  • Start afwerking: september 2017
  • Oplevering : februari 2018
  • Verhuis Pixii: maart 2018

Vacature Operationeel Directeur

Zin om ook voor Mundo-a te werken? Ethical Property zoekt momenteel een operationeel directeur die leiding zal geven aan de werking van de verschillende Mundo-centra en teams. Ethical Property beheert drie sites, twee in Brussel en één in Namen. Samen zijn ze goed voor meer dan 10.000 m² verhuurde ruimte en 150 hurende organisaties. Mundo-a wordt het vierde centrum. Het team telt 17 mensen. Meer info over de vacature vind je hier.