Pixii ontwikkelt blended e-learningoplossingen

Met corona gingen we niet alleen meer online vergaderen, ook online leren kwam in een stroomversnelling terecht. Pixii heeft de voorbije jaren niet alleen een aantal populaire opleidingen gedigitaliseerd, we leggen ons nu ook toe op de ontwikkeling van blended e-leren voor renovatieadviseurs.

Pixii ontwikkelt blended e-learningoplossingen

In antwoord op een projectoproep van het Europees Sociaal Fonds en naar aanleiding van de coronacrisis maakte Europa veel fondsen vrij, onder andere om de omschakeling naar hybride e-learningoplossingen te ondersteunen. Pixii behoort tot de gelukkigen die hiervoor werden geselecteerd.

Online opleiding renovatieadviseurs

Pixii zal zich toeleggen op de ontwikkeling van een hybride online opleiding voor renovatieadviseurs. Een zekere technische voorkennis zal vereist zijn, hoewel het de bedoeling is mettertijd ook geïnteresseerden aan te trekken die minder voorkennis bezitten. Gezien de vereiste renovatie-inspanningen in de bouwwereld gigantisch zijn, is er een enorme behoefte aan deze profielen. Door de veranderende markt ontstaat een grote nood aan nieuwe professionals in de bouw. Dit zullen geen typische bouwactoren zijn met bouwtechnische achtergrond.

Hybride opleidingsvormen

Al van bij zijn oprichting is Pixii gestart met opleidingen, wanneer toepasselijk opgedeeld in een theoretisch en een praktijkgericht deel. Met covid zijn we niet alleen opleidingen gaan streamen, we hebben ook beslist een aantal opleidingen aan te bieden via een Learning Management System (LMS), in ons geval Teachable.

Waarin we volop investeren, is het uitbouwen van een sterk hybride aanbod of blended leeromgeving, waarin digitaal en live elkaar dus aanvullen. Voor de cursist zijn de voordelen legio. De inhoud van het e-deel kan je volgen op eigen tempo en wordt op maat ondersteund in het face-to-face gedeelte. Ook voor Pixii zijn er tal van voordelen. We krijgen meer keuzevrijheid wat betreft tijd en plaats, en meer en sneller feedback over de doeltreffendheid van onze opleiding waardoor verbeteringen sneller kunnen worden doorgevoerd.

Opleiding bouwknopen in EPB nu ook online

Naast onze gekende tweedaagse live opleiding is nu ook een online opleiding 'Bouwknopen in EPB, achtergrond van de berekening en de evaluatie' beschikbaar, goed voor 4 EPB-punten.

In de live opleiding is er naast het theoretische, bouwfysische deel zeer veel aandacht voor het leren werken met Therm. De online opleiding behandelt de Therm software niet en gaat eveneens in op de theorie en het aansluitende regelgevende kader.

Zo is deze online opleiding bouwknopen in EPB een prima opfrissing voor wie enkele jaren terug de live opleiding volgde, maar dan zonder het praktijkgerichte Therm, en een prima introductie voor wie de theoretische basis wil kennen en weten waarop moet worden gelet bij de berekening (en hoe je strafpunten vermijdt ;-)).