Ontwerp voor ontmoeten

Ianthe Mantingh legt uit hoe zij met haar ontwerpen voor buurten en gebouwen ruimte geeft aan ontmoeting.

Ontwerp voor ontmoeten
Afbeelding: Zijdekwartier architecten

Contact tussen mensen leidt tot meer vertrouwen, samenhorigheid en hulp over en weer. Een beweging die we hard kunnen gebruiken nu eenzaamheid groeit, mensen met een hulpvraag langer zelfstandig moeten wonen en detolerantie in buurten afneemt.

De presentatie zoomt in op de buurt, de route van straat naar huis, het woonblok, de drempelzone en de woning. En maakt duidelijk hoeveel daarin mogelijk is om contact te bevorderen. Zodat uiteindelijk op steeds meer plekken ruimte wordt gemaakt voor ontmoeting en een sterke, tolerante en inclusieve samenleving op een natuurlijke manier kan groeien.

De presentatie van Iante Mantingh op de Pixii Expert Sessions in het voorjaar van 2021

Wie is Ianthe Mantingh?

Ianthe Mantingh is architect en directeur van Zijdekwartier architecten, een Leids bureau dat zich vooral richt op woningbouw, van renovatie tot nieuwbouw. In hun projecten is het thuisgevoel de rode draad, het maken van prettige, menselijke wijken. Het geven van ruimte aan ontmoeting is daarin essentieel. Op die manier probeert Zijdekwartier met haar projecten de inclusieve samenleving te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan een sociaal duurzame toekomst.