Mobble lanceert uniek modulair co-housing project in Mechelen

Mobble, het innovatieve modulaire bouwbedrijf bekend van onder andere het Inschuifhuis in Antwerpen, kondigt met trots de plaatsing aan van een uniek co-housingproject in Mechelen. Op 29 en 30 oktober 2024 worden negen modules samengevoegd tot drie duurzame wooneenheden in de Wilgenstraat.

Mobble lanceert uniek modulair co-housing project in Mechelen
Credits: Mobble

Dit project, bestaande uit negen afzonderlijke modules, biedt een innovatieve woonoplossing voor drie gezinnen, namelijk bouwheer Christophe Marrecau met zijn partner, zoon, dochter, en hun respectievelijke partners. Elk gezin zal één van de drie wooneenheden betrekken.

Het project weerspiegelt een nieuwe woonvorm waarin delen en duurzaamheid centraal staan. Van DAM Architecten is dit geen verrassing. Het architectenbureau heeft zich gespecialiseerd in het vormgeven van alternatieve samenwoonvormen, en zet steevast in op ecologisch en circulair bouwen in prefab houtskeletbouw. Een perfecte match tussen de visie van bouwheer, architect en aannemer!

Pixii Opleiding Circulair Bouwen
Kom te weten wat circulair bouwen allemaal inhoudt, waarom het de volgende bouw(r)evolutie is en hoe je zelf circulair kan gaan ontwerpen en bouwen.

De modules worden op 29 en 30 oktober geplaatst, wat een indrukwekkend proces belooft te worden. Dankzij de modulaire bouwtechniek kan de woning in een recordtijd gerealiseerd worden, zonder in te boeten op kwaliteit en duurzaamheid. Op 10 november, slechts 10 dagen na de installatie, zullen de bewoners hun gloednieuwe woning openstellen voor het publiek tijdens de Ecobouwers Opendeur.

Credits rendering: DAM Architecten

Duurzaam tot in de kern

Voor Christophe Marrecau en zijn gezin is duurzaamheid een diepgewortelde waarde. Elk aspect van hun woning is gericht op een minimale ecologisch impact en optimaal binnenklimaat, en dat binnen een betaalbaar budget. De modules zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en voldoen aan de strengste energieprestatienormen.

De luchtdichtheid van de woning streeft naar die van een passiefhuis, waardoor energieverlies tot een minimum wordt beperkt. Het ventilatiesysteem D zorgt voor een gezond binnenklimaat en slim energiegebruik. Zonnepanelen maken de woningen grotendeels zelfvoorzienend, terwijl een lucht-water warmtepomp zorgt voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. De vloerverwarming biedt een comfortabele en efficiënte warmteverdeling, en het groendak draagt bij aan extra isolatie en biodiversiteit.

Wat is een passiefgebouw?
Passiefgebouwen zijn huizen, kantoorgebouwen en alle andere gebouwen ontworpen volgens de passiefbouwprincipes, die berusten op de wetten van de fysica.

 Expertise en ervaring als fundament

Christophe Marrecau heeft meer dan elf jaar ervaring in duurzaam bouwen. Over de keuze voor Mobble zegt hij: “Ik was ervan overtuigd dat bouwen in geconditioneerde omstandigheden niet alleen vlotter zou verlopen, maar ook een hogere kwaliteit zou opleveren. Je hebt veel meer controle over kritische zaken zoals isolatie en luchtdichtheid, waardoor het risico op fouten minimaal is. Ik was en ben ervan overtuigd dat Mobble de juiste technische kennis heeft om ons project succesvol te realiseren.”

Kristof de Jaeger, bestuurder bij Mobble, noemt dit project een belangrijke mijlpaal: “Met dit co-housing project in Mechelen zetten we opnieuw een stap vooruit in de modulaire bouwsector. Het laat zien dat modulaire woningen niet alleen snel en efficiënt gebouwd kunnen worden, maar ook volledig op maat van de wensen en waarden van onze klanten.”

Over Mobble

Mobble is een alles-in-één aannemer gespecialiseerd in modulaire houtskeletbouw. Het bedrijf combineert flexibiliteit, duurzaamheid en innovatie om woningen sneller, efficiënter en milieuvriendelijker te bouwen. Met dit co-housing project zet Mobble opnieuw een belangrijke stap in duurzaam en toekomstgericht bouwen.

Adres: Wilgenstraat 46, 2800 Mechelen

Plaatsing start om 08:00 uur op dinsdag 29/10

 Voor vragen kunt u terecht bij:

  • Mobble bestuurder Kristof de Jaeger: +32 474 875 948, kristof@mobble.be
  • Bouwheer Christophe Marrecau: +32 473 94 50 77, christophe.marrecau@telenet.be
  • Architect Ken Dupont van DAM Architecten, 03 337 07 09, ken@damarchitecten.be