Foamglas ontwikkelt innovatieve oplossing voor volledig circulair dak

Pixii-lid Foamglas, dochteronderneming van Owens Corning, heeft een nieuwe, lijmvrije manier ontwikkeld om FOAMGLAS® T3+ dakisolatie te plaatsen, waardoor de isolatie 100% herbruikbaar is.

Foamglas ontwikkelt innovatieve oplossing voor volledig circulair dak
Foto: foamglas.com

In de nieuwe oplossing wordt FOAMGLAS® T3+ isolatie los op een dampscherm gelegd en vervolgens voorzien van een onbrandbare coating. De innovatie maakt deel uit van het circulair kantoorproject ‘t Centrum, eigendom van Kamp C, Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen & Wonen in Westerlo, België.

Het gebouw 't Centrum moet circulair zijn, zodat elk element gemakkelijk kan worden gedemonteerd en hergebruikt. FOAMGLAS werd gevraagd om aan het project deel te nemen en een oplossing te ontwikkelen voor het circulaire dak dankzij de uitstekende combinatie van kenmerken van zijn producten: ze zijn brandveilig, waterdicht, vormvast en hebben een hoge drukbestendigheid.

Belangrijker nog is dat FOAMGLAS® cellulair glas zijn druksterkte en andere eigenschappen in de loop van de tijd volledig behoudt en dus herbruikbaar is. In het EPD* is de opgegeven referentielevensduur van FOAMGLAS® -isolatie 100 jaar.

"We bundelen voortdurend onze krachten met klanten en partners om nieuwe duurzame producten en oplossingen te ontwikkelen en te testen. Kamp C is een visionaire koploper, dus dit was voor ons een interessante uitdaging en kans om een circulaire oplossing te ontwikkelen", zeggen Sales Leader Frank Vanhove en Project Development Manager Sven Van Caimere van FOAMGLAS Benelux.

Meer informatie: https://www.foamglas.com/nl-be/news/global-news/2021_press-release_circular-office