KMO-Portefeuille

De opleidingen en bepaalde adviesdiensten van Pixii komen in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille.

KMO-Portefeuille
Pixii is dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Speciaal voor KMO's, vrije beroepen en zelfstandigen

De kmo-portefeuille is een steunmaatregel van de Vlaamse overheid waarbij je als ondernemer subsidies kan bekomen om opleidingen en adviesdiensten te betalen die je bedrijfsvoering bevorderen. De aanvraagprocedure voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig digitaal via het E-loketondernemers.be.

Tot 7.500 euro steun

Via de kmo-portefeuille kunnen ondernemers jaarlijks genieten van een subsidie tot 7.500 euro. Om voor deze steunmaatregel in aanmerking te komen, moet er aan enkele voorwaarden voldoen worden.

Pixii erkend dienstverlener

Pixii is geregistreerd als erkend dienstverlener. De opleidingen en bepaalde adviesdiensten van Pixii komen daardoor in aanmerking voor subsidiëring.

Opleidingen (DV.O107441)

Alle webinars, studiedagen (Expert Days), klassikale opleidingen, online opleidingen die Pixii organiseert zijn subsidieerbaar. Deze behoren allemaal tot het thema 'Duurzaamheid'.

Procedure opleidingen

  1. Je schrijft je via onze website in voor een in aanmerking komende opleiding of studiedag en geeft daarbij aan dat je wenst te betalen met behulp van de kmo-portefeuille. Pixii bezorgt je hiervoor een factuur.
  2. Via het E-loketondernemers.be dien je een subsidieaanvraag in voor de bijdrage die van toepassing is. Hierbij maak je gebruik van ons erkenningsnummer voor opleidingen: DV.O107441. Je selecteert het thema dat van toepassing is op de opleiding.
  3. Je stort het resterende bedrag op de rekening van Pluxee (voormalige Sodexo), die dit bedrag op haar beurt in je elektronische portefeuille stort.
  4. De Vlaamse overheid stort haar bijdrage in je elektronische portefeuille. Je elektronische portefeuille bevat nu 100 % van de deelnameprijs.
  5. Via de betaalknop van de kmo-portefeuille betaal je het overgebleven verschuldigde bedrag aan Pixii.
💡
De subsidieaanvraag moet binnen de 14 kalenderdagen na de start van de opleiding ingediend worden. Je hoeft hiervoor niet te wachten op het factuur van Pixii. De bevestigingsmail die je meteen na je inschrijving ontvangt is hierbij voldoende.

Advies (DV.A102264)

Nieuwbouw of renovatie? Een appartement of een hele wijk? Een school of zorgcentrum? Pixii ondersteunt je met advies en trajectbegeleiding bij ontwerp, berekening, uitvoering en certificatie. Ook hiervoor kan je beroep doen op de kmo-portefeuille. Deze dienst behoort tot het thema 'Energie-efficiëntie'.

De procedure is daarvoor identiek als bij opleidingen. (zie hierboven)