KMO-Portefeuille

De opleidingen en bepaalde adviesdiensten van Pixii komen in aanmerking voor subsidiëring via de KMO-portefeuille.

KMO-Portefeuille
KMO-Portefeuille

Speciaal voor KMO's, vrije beroepen en zelfstandigen

De kmo-portefeuille is een steunmaatregel van de Vlaamse overheid waarbij je als ondernemer subsidies kan bekomen om opleidingen en adviesdiensten te betalen die je bedrijfsvoering bevorderen. De aanvraagprocedure voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig digitaal via het E-loketondernemers.be.

Tot 7.500 euro steun

Via de kmo-portefeuille kunnen ondernemers jaarlijks genieten van een subsidie tot 7.500 euro. Om voor deze steunmaatregel in aanmerking te komen, moet er aan enkele voorwaarden voldoen worden.

Pixii erkend dienstverlener

Pixii is geregistreerd als erkend dienstverlener. De opleidingen en bepaalde adviesdiensten van Pixii komen daardoor in aanmerking voor subsidiëring.

Opleidingen (DV.O107441)

Alle webinars, studiedagen (Expert Days), klassikale opleidingen, e-learning opleidingen die Pixii organiseert zijn subsidieerbaar. Deze behoren allemaal tot het thema 'Duurzaamheid'.

Procedure opleidingen

 1. Je schrijft je via onze website in voor onze cursus ‘bijna energiezuinige woningen’, en geeft daarbij aan dat je wenst te betalen met behulp van de kmo-portefeuille. De deelnameprijs van de cursus bedraagt voor een niet Pixii -lid dan € 280. Pixii bezorgt je hiervoor een factuur.
 2. Via het E-loketondernemers.be dien je een subsidieaanvraag in voor een bijdrage van 30% (of afhankelijk van grootte van de onderneming: 20%) in de deelnameprijs van € 280. Hierbij maak je gebruik van ons erkenningsnummer voor opleidingen: DV.O107441. Je selecteert als thema 'Duurzaamheid'.
 3. Je stort € 196 of € 224 (respectievelijk 70% of 80% van de deelnameprijs) op de rekening van Sodexho, die dit bedrag op haar beurt in je elektronische portefeuille stort.
 4. De Vlaamse overheid stort 30% of 20% (in dit geval € 84 of € 56) in je elektronische portefeuille. Je elektronische portefeuille bevat nu € 280 of 100 % van de deelnameprijs.
 5. Via de betaalknop van de kmo-portefeuille betaal je het overgebleven verschuldigde bedrag aan Pixii.
💡
De subsidieaanvraag moet binnen de 14 kalenderdagen na de start van de opleiding ingediend worden. Je hoeft hiervoor niet te wachten op het factuur van Pixii. De bevestigingsmail die je meteen na je inschrijving ontvangt is hierbij voldoende.

Advies (DV.A102264)

Nieuwbouw of renovatie? Een appartement of een hele wijk? Een school of zorgcentrum? Pixii ondersteunt je met advies en trajectbegeleiding bij ontwerp, berekening, uitvoering en certificatie. Ook hiervoor kan je beroep doen op de kmo-portefeuille. Deze dienst behoort tot het thema 'Energie-efficiëntie'.

Procedure advies

 1. Je aanvaardt een offerte van Pixii naar aanleiding van een adviesvraag. De overeengekomen prijs is minimaal € 500 exclusief btw (€ 605 inclusief btw). Pixii bezorgt je hiervoor een factuur.
 2. Via het E-loketondernemers.be dien je een subsidieaanvraag in voor een bijdrage van 30% (of afhankelijk van grootte van de onderneming: 20%). Dat doe je na het sluiten van de overeenkomst tot maximaal veertien dagen na de start van de samenwerking. Hierbij maak je gebruik van ons erkenningsnummer voor advies DV.A102264. Je selecteert als thema 'Energie-efficiëntie'.
 3. Je betaalt de btw rechtstreeks aan Pixii. In dit geval € 105
 4. Je stort € 350 of € 400 (respectievelijk 70% of 80% van het afgesproken bedrag) op de rekening van Sodexho, die dit bedrag op haar beurt in je elektronische portefeuille stort.
 5. De Vlaamse overheid stort 30% of 20% (in dit geval € 150 of € 100) in je elektronische portefeuille. Je elektronische portefeuille bevat nu € 500 of 100 % van de overeengekomen prijs.
 6. Na de adviesprestaties krijg je een gepersonaliseerd adviesrapport van Pixii.
 7. Via de betaalknop van de kmo-portefeuille betaal je het overgebleven verschuldigde bedrag aan Pixii.