Lerend netwerk renovatie van appartementsgebouwen

De renovatie van appartementsgebouwen in gedeeld eigenaarschap is een bijzondere uitdaging. Tegelijk is de klimaatwinst groot bij een succesvolle renovatie. Hoe krijg je alle betrokkenen in een appartementsgebouw mee?

Lerend netwerk renovatie van appartementsgebouwen
Foto jvh/Pixii
📆
11 december 2024 | 13-17u | Antwerpen

Welke scenario's bieden de beste kansen om VME's, RME's, bewoners-eigenaren en verhuurders-eigenaren te overtuigen van een diepgaande renovatie?  

Pixii heeft hierin een mooie ervaring opgedaan. We willen die graag met medewerkers van lokale besturen verder delen en uitdiepen. Als vertegenwoordiger van een lokaal bestuur heeft u een aanzienlijke impact om beslissingsnemers in renovatietrajecten te overtuigen van een kwaliteitsvolle aanpak op de lange termijn. We richten ons zowel op kleine appartementsgebouwen met minder dan tien units als grote complexen met tweehonderd appartementen. 

In de eerste editie van dit lerend netwerk willen we volgende onderwerpen onderzoeken: 

  • Hoe krijg je als medewerker van een lokaal bestuur VME's mee in een voldoende ambitieus renovatietraject op lange termijn?  
  • Hoe vermijden we dat we blijven steken in een puur technisch verslag dat niet weet te enthousiasmeren? 
  • Hoe kunnen we VME's en eigenaren het meest effectief ontzorgen en helpen een robuuste langetermijnvisie te ontwikkelen? 

De technische en financiële aspecten die bij een renovatie aan bod komen zullen -zeker tijdens deze eerste editie van het lerend netwerk- minder aan bod komen. De focus zal liggen op het sociale aspect.  

We zullen dit lerend netwerk tweemaal per jaar organiseren voor medewerkers van lokale besturen. We geven deelnemers graag de kans mee de agenda voor onze edities te bepalen. Neem contact met ons op als u wil meedenken over de agendering van onderwerpen. Het (voorlopig) programma voor de eerste editie ziet er als volgt uit: 

Onderwerp Inhoud
13:00 Onthaal
13:30 Intro door Pixii Toelichting insteek en doel van lerend netwerk
13:45 Kennismaking Speeddate in kleine groepen
14:15 Inspiratieuitwisseling Groepsessie met toelichting van 2 pilootprojecten
15:30 Pauze
16:00 Open brainstormsessie Ervaringen uitwisselen in kleine groep
16:45 Slot door Pixii Conclusies en verdere planning
17:00 Afsluitende drink

Praktisch

11 december 2024
Mundo Antwerpen

Contactpersonen

Marthijn Feijtel
Marthijn Feijtel is technisch adviseur met een brede ervaring in energie en technieken, met onder andere vroegere functies bij studiebureau Ingenium als projectingenieur, salesverantwoordelijke en expert energie en bij de Etib Group als calculator/engineer. Hij heeft een hogere opleiding genoten in Energiemanagement aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en
Uldrik Brondeel
Uldrik Brondeel is opleidingsingenieur en technisch adviseur. Hij ontwikkelt en geeft opleidingen en volgt de recentste ontwikkelingen en trends in de wereld van duurzaam bouwen en wonen op de voet. Als technisch adviseur begeleidt Uldrik projecten van lokale overheden (renovaties op wijkniveau etc.) en bedrijven. Uldrik levert ook wetenschappelijke ondersteuning